Innovatieve opleiding Digitale Prothese: rise of the mondhygiënist!

Digitale protheses zijn de toekomst

Sinds 2016 werken we bij Kiesz al met digitale technieken zoals de 3D scanner van 3Shape,  3D printers en met Digital Smile Software (DSD).  Wij werken digitaal omdat dit vele voordelen biedt voor zowel de cliënt als de praktijk: we werken zo sneller, het is makkelijker en we kunnen veel meer op maat leveren. Lees hier meer over in ons artikel over digitaal werken met de scanner.

Door gebruik te maken van verschillende technieken kunnen wij nu 100% digitale protheses maken. Dit is uniek, want dit gebeurt in 95% van de gevallen nu niet in een praktijk. Door dit te digitaliseren worden de protheses veel sneller gemaakt en is het hele proces voor de patiënt veel comfortabeler. Lees hier meer over de  voordelen van digitale protheses.

Unieke Opleiding gestart!

Wij zijn gestart met het aanbieden van een opleiding voor digitale prothese voor tandheelkundig personeel. De rol van medewerkers binnen de mondzorg verandert hiermee ook om zo de cliënten nog beter te kunnen helpen. We leren momenteel mondhygiënistes in een 6 maanden durende opleiding alle knepen van de digitale workflow.  We hebben intussen 4 intensieve, maar vooral inspirerende sessies gehad.  Op een unieke manier leren we de moeilijkste processen aan de “digitale” mondhygiënistes.

We hebben alle 8 de cursisten de basis van de digitale prothese en het moeilijkste scanproces succesvol aangeleerd.  Dit is het scannen van de tandeloze kaak.  Dit is wereldwijd een primeur dat dit aan mondhygiënistes wordt aangeleerd en daar zijn we heel trots op.  De mondhygiëniste die veel contactmomenten heeft met de cliënten kan na deze opleiding op een preventieve manier ook bij mensen zonder tanden protheses gaan maken en indiceren. Meer details kun je in ons volledige artikel lezen.

Aanmelden?

Interesse in de opleiding voor digitale protheses ? Meld je dan aan: david@kiesz.nl

Als Patiënt geïnteresseerd in digitale protheses? Vraag je behandelaar naar de mogelijkheden, of neem contact met ons op : 085 – 015 00 12/ info@kiesz.nl