Meer bewegen met Kiesz

Wij dagen je uit om met ons op pad te gaan gaan! 

In het kader van “meer bewegen” organiseren wij, Lindsey van Uden en Maaike Akkermans vanuit onze praktijk Kiesz een wandeltocht. We willen het graag laagdrempelig maken. Geïnspireerd door het succes concept van een huisarts  (Mathijs van de Poel van Looprecept) gaan we samen wandelen.  

Waarom?  

We bewegen met zijn allen een stuk minder dan 10 jaar geleden. Mensen lopen gemiddeld maar 4000 stappen en we zitten veel. De zitziekte groeit bij alle generaties: kantoorwerk, gemakzucht, afstandsbedieningen, gamen. Meer (buiten) bewegen is het medicijn tegen fysieke problemen (overgewicht, nek en schouderproblemen en mondzorg) & geestelijke problemen.  

Herkenbaar? Ja toch? Maar we doen er te weinig aan. We zien te veel beren op de weg (geen tijd, koud etc) en we pakken eerder naar medicijnen, maar wat als we bewegen nu eens als het medicijn gaan zien. 

In de praktijk zijn wel al veel bezig met bewegen, onze collega’s zijn hier wekelijks gaan sporten en wel geen veel advies rondom voeding en levensstijl. We zien dat de problemen in de mond vaak komen vanuit een verkeerder levensstijl.  Meer dagelijkse beweging geeft je gezondheid al gauw een boost. Voorkomen is beter dan genezen. Extra beweging gaat problemen tegen als hartaandoeningen depressie en chronische longziekten. 

Dus: Loop jij ook met ons mee?  

Gelukkig is de oplossing simpel: gewoon meer bewegen. Dit weten we allemaal, maar nu gaan we omzetten in daden, we maken het laagdrempelig. We gaan het gewoon gaan doen.  

Geïnspireerd door het succes concept van een huisarts (Mathijs van de poel) gaan we nu ook de mensen meenemen en gaan we wandeltochten vanuit de praktijk organiseren. Het doel is om dit wekelijks te gaan aanbieden. Dit is niet alleen goed, maar ook gewoon leuk, om samen met elkaar te lopen. Hou je stappen bij via een stappenteller en krijg tips over gezonder leven en heb plezier met elkaar. 

We starten vanuit de praktijk en gaan dan een leuke route wandelen. Je kunt de auto gewoon hier parkeren, of nog beter kom op de fiets 😊  

Doe je mee? Meld je gratis aan via lindseyvanuden@kiesz.nl   

 Kiesz voor meer beweging! 
Heb je interesse in een 5 weekse cursus kijk dan hier: https://www.mindfulrun.nl/locaties/oosterhout-lindseyvanuden/ 

Lees hieronder artikelen over gezonde leefstijl