Bescherm je glimlach: Vijf gehypte producten die tandartsen afraden 

Er zijn een aantal producten al tijden in de omloop die tandartsen over het algemeen afraden. Bijgaand de meest gehypte oplossingen

Tooth fix-kitjes 

Wil je je tanden zelf verzorgen? We begrijpen dat een tandartsbezoek niet altijd favoriet is, maar het gebruik van do-it-yourself (DIY) tandheelkundige kits is niet de oplossing. Online vind je verschillende tooth fix-kitjes waarmee je zelf controles kunt uitvoeren, maar volgens tandartsen zijn deze instrumenten vaak te scherp en kunnen ze aanzienlijke schade aanrichten aan je tandvlees en tanden. Vertrouw ons, een tandartscontrole is minder pijnlijk en veel effectiever. 

Mondspoeling met alcohol 

Mondspoeling met alcohol lijkt misschien een frisse keuze, maar controleer de achterkant van de fles. Als er alcohol in zit, kan het de prullenbak in. Tandartsen waarschuwen dat alcohol een droge mond veroorzaakt, wat de kans op gaatjes verhoogt. Gebruik dus geen mondspoeling met alcohol. 

Charcoal tandpasta 

Charcoal tandpasta, met actieve houtskool, belooft een stralend witte glimlach, maar volgens tandartsen is het beter om dit links te laten liggen. De schurende werking van de houtskooldeeltjes kan op lange termijn het glazuur van je tanden afslijten. Niet iets wat je wilt. 

Paarse Tandpasta 

Misschien denk je dat paarse tandpasta een slim alternatief is na de teleurstelling van zwarte tandpasta, maar ook dat is volgens de tandarts geen goede keuze. Kort gezegd, houd het gewoon bij standaard tandpasta. 

Do-it-yourself whitening  

Zelf wittere tanden krijgen met do-it-yourself whitening kits klinkt verleidelijk, maar volgens de tandarts is voorzichtigheid geboden. De bleekgel in deze kits is niet gereguleerd, en je hebt geen idee wat erin zit. Voor verantwoord thuis bleken adviseert de tandarts om professioneel advies in te winnen. Vraag je tandarts om een veilige home whitening kit die op maat gemaakt is en volgens de juiste richtlijnen wordt gebruikt. Het is de beste manier om een stralend witte glimlach te krijgen zonder je tanden in gevaar te brenge