Instructies bleken
Bij Kiesz passen we het “thuis bleken”concept toe. Met een bitje dat precies over uw gebit valt, maar wel met enige ruimte zodat de bleekgel makkelijk toegepast kan worden. De gel zorgt ervoor dat de tanden uiteindelijk witter worden.
Nadat de tandarts heeft gecontroleerd of de bleekmallen goed passend zijn krijgt u de bleekgel mee naar huis. U mag elke avond, na het tanden poetsen, een kleine hoeveelheid bleekgel aanbrengen in de mal. U moet hierbij denken aan de grootte van een speldenknop per tand. U mag de mal met de bleekgel 60 tot 90 minuten inhouden. Hierna is de bleekgel uitgewerkt en inactief geworden. U maakt de mal schoon met water en spoelt te mond, zodat de resten van de bleekgel weggespoeld worden. U mag na het bleken niet meer eten of drinken voor het slapen gaan (met uitzondering van het drinken van water). Bovengenoemd proces herhaalt u 7 tot 10 dagen. Houd er rekening mee dat het resultaat van het bleken de eerste 3 weken na de behandeling iets zal teruglopen. Mocht u na 7 tot 10 dagen nog niet tevreden zijn met het resultaat, overleg dan met de tandarts of er eventueel wat langer doorgebleekt kan worden. Gedurende de gehele periode + 48 uur na de laatste keer dat u gebleekt heeft wordt geadviseerd om geen voedingsmiddelen te nuttigen met sterke kleurstoffen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Rode wijn
- Zwarte koffie
- Chocolade
- Rode bieten
- Vruchtenjam
- Rode pastasaus
- Curry’s
Voedingsmiddelen die u veilig kunt nuttigen zijn:
- Witlof
- Asperges
- Ei(wit!)
- Bloemkool
- Witte bonen
- Aardappelen
- Witte vis
- Wit vlees (bijvoorbeeld kipfilet)
- Friet met mayonaise (goede reden om te zondigen!)
- Kaas
- Naturel chips
- Water
- Melk
Het kan gebeuren dat uw tanden en tandvlees tijdelijk gevoelig worden tijdens het bleekproces. Als er echt extreme gevoeligheid optreedt raadpleeg ons dan.
U kunt de tandenbleekgel het beste in de koelkast bewaren.