Mariella Astarita-Koreman

Mondhygiënist

Mijn naam is Mariella Astarita-Koreman. Na mijn middelbare school, Mgr. Frencken College in Oosterhout, ben ik gaan studeren in Nijmegen, opleiding  mondzorg van de Radboud Universiteit, faculteit Tandheelkunde en ben in 1992 afgestudeerd als Mondhygiëniste.

Daarna ben ik direct begonnen met werken bij Kiesz  toen nog “de Praktijk voor Parodontologie”. Hier heb het altijd erg naar mijn zin gehad. De sfeer in de praktijk, de professionaliteit en het werken binnen het werkveld “Parodontologie”. Binnen de Parodontologie houden we ons bezig met het gezond krijgen en houden van de ondersteunende weefsels in de mond, d.w.z. het kaakbot waar de tanden in vast staan en het tandvlees. Dit stukje tandheelkunde vind ik het meest uitdagend en interessant, immers, gezond tandvlees en kaakbot zijn de basis voor een goed gebit!

In 1999 ben ik voor een nieuwe uitdaging gegaan en  ben verhuisd naar Italië. Ook hier ben ik werkzaam geweest als mondhygiëniste in een soortgelijke praktijk. Na deze bijzondere en leerzame ervaring, op alle gebieden, ben ik uiteindelijk in 2014 toch weer teruggekeerd op mijn vertrouwde plek, waar ik nog altijd mijn beroep met liefde beoefen.

Tijdens mijn werk vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat de patiënt niet alleen een goede behandeling krijgt maar ook dat de behandeling als “zo prettig mogelijk” wordt ervaren, wat er op zijn beurt voor zorgt dat de patiënt gemotiveerder raakt en therapietrouw is. Iets wat uiteindelijk cruciaal en extreem belangrijk is voor het succes en het slagen van de behandelingen.

Ik ben alle dagen van de week werkzaam, met uitzondering van de woensdagen. Voor diegenen die overdag druk bezet zijn, ben ik ook aanwezig op de dinsdagavonden.