Tussen de tanden reinigen

Prins Hendrikstraat 183​ | 4835 PN Breda​ | breda@kiesz.nl ​| 085 – 015 00 54

Je gewone tandenborstel reinigt alleen de binnenkant, buitenkant en bijtvlakken van de tand/kies. Vergeet niet om de oppervlakken tussen de tanden en kiezen te reinigen. Daar waar de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen als ze niet worden verstoord.

Je mond gezond houden

Tandplak is een kleverige biofilm die zich voortdurend vormt op en tussen je tanden. Het moet regelmatig verwijderd worden, anders kan het leiden tot ontsteking van het tandvlees, gaatjes en een slechte adem. Het gebied tussen de tanden en kiezen is onmogelijk te bereiken met een tandenborstel en een interdentaal product wordt aanbevolen om in deze gebieden te gebruiken.

Het is aan te raden om in de late tienerjaren te starten met het elke dag schoonmaken tussen je tanden en kiezen om je mond fris en gezond te houden.

Wanneer je tussen je tanden begint te reinigen, kan het tandvlees pijnlijk aanvoelen en bloeden. Stop dan niet, want bloedend tandvlees is vaak een teken van tandvleesontsteking. Als je binnen enkele dagen geen verbetering opmerkt, neem dan contact op met jouw mondhygiënist.

Laat interdentale ragers deel uitmaken van je dagelijkse routine

Wist je dat je met een tandenborstel slechts 60% van de tandoppervlakken kan bereiken? Tussen je tanden en kiezen bouwt zich tandplak op waar een tandenborstel niet bij kan komen. Het wordt aanbevolen om een interdentale rager te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse reinigingsroutine om tandvleesontstekingen, gaatjes en slechte adem te voorkomen.

Een interdentale rager is een kleine borstel die speciaal is ontworpen om tussen je tanden te reinigen, daar waar een gewone tandenborstel niet bij komt. Het dagelijks gebruik van een interdentale rager in aanvulling op het regelmatig poetsen. Het is een gemakkelijke en efficiënte manier om je tandvlees, tanden en kiezen fris en gezond te houden.

Kies de juiste maat

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een interdentale rager van het juiste formaat te kiezen. Vaak heb je meer dan één borstelmaat nodig. Je tandarts of mondhygiënist kan je helpen bij het kiezen van de juiste borstelmaat of -maten.

Gebruik je interdentale rager één keer per dag, bij voorkeur ‘s avonds en voor de spiegel. Beweeg de rager een paar keer zachtjes heen en weer in elke interdentale ruimte.

Gebruik geen gewone tandpasta, omdat deze schurende middelen bevat. Je kunt in plaats daarvan bv. TePe Gingival Gel aanbrengen met chloorhexidine en fluoride. Dat is speciaal ontworpen voor het gebruik met een interdentale rager. Gebruik met mate.

Neem direct contact op

Wil je meer weten over onze praktijk voor mondhygiëne in Breda of over onze diverse behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 085 – 01 50 054 of per mail via breda@kiesz.nl.