Wat is een mondhygiënist?

Prins Hendrikstraat 183​ | 4835 PN Breda​ | breda@kiesz.nl ​| 085 – 015 00 54

Een mondhygiënist richt zich volledig op preventie en mondverzorging om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit staat hierbij centraal. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van kwalitatieve mondverzorging. Een groot aantal mondhygiënisten is in dienst van een tandarts, maar ze kunnen ook werkzaam zijn in een gespecialiseerde mondhygiënepraktijk, zoals bij Kiesz Breda. In onze praktijk werken uitsluitend mondhygiënisten. Wil je meer weten over wat een mondhygiënist voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan voor je klaar.

Werkzaamheden van een mondhygiënist

De werkzaamheden van een mondhygiënist zijn heel divers. Van het uitvoeren van kwalitatieve mondverzorging tot het adviseren en voorlichting geven over het voorkomen van cariës of tandsteen. De mondhygiënist helpt je graag verder. Je kunt de mondhygiënist zien als jouw coach voor optimale mondgezondheid. Onder mondverzorging verstaan we het voorkomen en bestrijden van gaatjes, het verwijderen van tandsteen, het polijsten van vullingen en het gladmaken van worteloppervlakken. Bij Kiesz Breda krijg je altijd voorlichting en instructies om zelf de mond zo schoon mogelijk te houden. Daar waar je niet bij kunt komen, maken wij voor je schoon! Maak direct een afspraak en laat je verrassen door onze behandelingen.

Mondhygiënist of preventie-assistent?

De functies mondhygiënist en preventie-assistent worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen, namelijk:

  • De opleiding voor mondhygiëne is een volwaardige HBO opleiding van 4 jaar.
  • De mondhygiënist mag lokale verdoving geven
  • De mondhygiënist verwijdert tandsteen en oneffenheden op de worteloppervlakken

Bovengenoemde taken mogen niet uitgevoerd worden door een preventie-assistent. Dit betekent dat een preventie-assistent zichzelf geen mondhygiënist mag noemen. In onze moderne praktijk werken wij uitsluitend met mondhygiënisten.

Neem direct contact op

Wil je meer weten over onze praktijk voor mondhygiëne in Breda of over onze diverse behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 085 – 01 50 054 of per mail via breda@kiesz.nl.