Implantologie

Tandheelkundige implantaten

Tandheelkundige implantaten vormen al vele jaren een uitstekende lange termijn oplossing voor het vervangen van ontbrekende elementen in het gebit. Een implantaat is een titanium schroef die de taak van de wortel overneemt waarop dan een opbouw geplaatst kan worden.

Hoogwaardig materiaal

Moderne implantaten zijn volledig vervaardigd uit titanium. De inerte eigenschappen van dit metaal zorgen ervoor dat dit metaal ideaal is voor medische toepassingen. Titanium wordt niet door het lichaam afgestoten en geeft geen kans op allergische reacties. Titanium wordt dan ook gebruikt voor andere medische toepassingen zoals heup en knieprotheses.

Een geplaatst implantaat zal volledig vastgroeien in het bot. Dit proces, dat osseointegratie wordt genoemd, duurt enkele maanden en zorgt ervoor dat het implantaat één wordt met het bot. Een implantaat gaat dan ook een leven lang mee.

Verschillende oplossingen

De bekendste oplossing is een overkappingsprothese op implantaten, ook wel bekend als het klikgebit. Met enkele implantaten in de onder- of bovenkaak wordt de prothese vastgezet, waardoor problemen met een slecht passende prothese kunnen worden verholpen.

Ook voor vervanging van een enkele of meerdere tanden is een implantaat vaak de oplossing. Omliggende elementen hoeven niet te worden omslepen en een implantaat is dan ook vaak de beste oplossing voor de lange termijn.

Vergoeding van implantaten

Wanneer u helemaal tandeloos bent en een volledige gebitsprothese draagt komt u in principe in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering! Als Kiesz zijn wij bevoegd diverse implantaatbehandelingen te machtigen voor verschillende zorgverzekeraars.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over implantologie? Neem dan contact met ons op. Dit kan via de button hieronder, het contactformulier op onze contactpagina, telefonisch via 085 – 015 00 12 of via de mail op info@kiesz.nl. Ook kunt u via deze wegen een afspraak inplannen. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier.

Implantaten zetten Oosterhout
Tandheelkundige implantaten