Kindertandheelkunde

Om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de tandarts, is het belangrijk dat zij met hun eerste melktandjes regelmatig in de stoel komen voor een klein onderzoekje. Ook binnen de kindertandheelkunde staat bij Kiesz een preventieve aanpak centraal. Van jongs af aan de tandarts bezoeken, poetsinstructies en eventuele voedingsadviezen  bij de mondhygiëniste staan daarbij centraal.

Wist u dat de behandelingen voor jongeren onder de 18 vergoed wordt vanuit de (basis)zorgverzekering?

Gewoon Gaaf

Bij tandartsenpraktijk Kiesz volgen alle kinderen het Gewoon gaaf programma.  Gewoon Gaaf is een methode die ervoor zorgt dat kinderen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoridebehandelingen, vullingen of sealings nodig hebben. Bezoek deze pagina voor meer informatie over Gewoon Gaaf.

Kinderen voorbereiden op behandeling

  • Vertel uw kind wat er gaat gebeuren en laat weg wat er (nog) niet gebeurt. Bespreek vooraf goed door met de tandarts wat er gaat gebeuren en wat u zelf vertelt en wat u aan de tandarts overlaat, zodat u niet het risico loopt iets anders te zeggen dan de tandarts. Dat kan uw kind onrustig/zenuwachtig maken.
  • Kies zorgvuldig het tijdstip uit, waarop u het bezoek aan de tandarts aankondigt.
  • Sommige kinderen hebben de tijd nodig om dit te verwerken en aan sommige kinderen kan het beter net voor vertrek verteld worden, omdat ze te angstig zijn.
  • Beloof geen cadeautjes vooraf, dit werkt niet geruststellend. Omdat er vooraf iets beloofd wordt, kan het kind denken dat er iets ergs gaat gebeuren.
  • Bij angstige kinderen is het belangrijk de afspraak niet uit te stellen.

Het eerste bezoek

Tijdens het eerste consult zal de tandarts een beeld vormen van uw kind en de behandelgeschiedenis. Er wordt in de mond gekeken en er worden eventueel röntgenfoto’s gemaakt. Hiervoor wordt uiteraard ruim voldoende tijd ingepland om uw kind op zijn/haar gemak te kunnen stellen en voldoende uitleg te kunnen geven.

Wenafspraak

Deze afspraak is voornamelijk bedoeld om uw kind te laten wennen aan de praktijk/behandelsituatie en vertrouwen te krijgen in de tandarts. Belangrijk is dat uw kind weet wat van hem/haar verwacht wordt en wat hij/zij van de tandarts kan verwachten.

Bij Kiesz kunt u op eigen initiatief terecht. Wij hanteren geen wachtlijsten.

Vergoeding

Zowel het intakegesprek als de behandelkosten worden bij kinderen door uw (basis)zorgverzekering vergoed. Zorgverzekeraars zijn verplicht het gemiddeld landelijke tarief van de zorg, die onder de basisverzekering valt, te vergoeden.

Vragen of inschrijven?

Heeft u vragen over onze kindertandheelkunde of wilt u inschrijven bij ons? U kunt al uw vragen stellen via het contactformulier, ons te bellen op of te mailen naar. U kunt bij ons makkelijk inschrijven via het inschrijfformulier. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Behandelkamer in Oosterhout
Kindertandarts in Oosterhout