Periodieke controle tandarts

Want voorkomen is beter dan genezen

Een goed gebit begint niet bij de tandarts, maar bij uzelf. Een goede verzorging van het gebit zorgt voor een stralende glimlach en dat u kunt genieten van het leven. Bij een team van ervaren tandartsen kunt u terecht voor alle disciplines van de tandheelkunde..

Preventieve tandheelkunde

Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen). Het voorkomen hiervan begint niet bij de tandarts, maar bij uzelf. Door uw gebit goed te onderhouden, legt u zelf de basis voor het behouden van uw gebit. Uw tandarts besteedt veel aandacht aan preventieve tandheelkunde, zodat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen een mooi gebit behouden.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts in Oosterhout de volgende punten: Cariës (gaatjes). Het consumeren van te veel zoete en/of zure etenswaren en dranken zijn schadelijk voor het glazuur van de tanden, waardoor cariës kan ontstaan. Ook een slechte mondhygiëne vergroot de kans op het krijgen van gaatjes aanzienlijk. Wanneer tandweefsel door cariës is aangetast, is het nodig het aangetaste weefsel te verwijderen en het gaatje te vullen.

Mondhygiëne

Wanneer de mondhygiëne van uw gebit niet optimaal is, wordt u door uw tandarts verwezen naar een van onze preventieassistenten of mondhygiënisten in Breda. De mondhygiënist of preventie assistent zal uw gebit reinigen om zodoende problemen aan het tandvlees te kunnen voorkomen.

Een afspraak maken voor een periodieke controle?

Wilt u een afspraak inplannen voor een periodieke controle? Maak dan een afspraak via de button hieronder. Als u nog geen patiënt bent bij Kiesz Oosterhout, schrijf u dan in via het inschrijfformulier. Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ons team in Oosterhout
Periodieke controle Tandarts Oosterhout