Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen zijn met wortels in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, waarin zenuwvezels en kleine bloedvaten zitten. Dit tandweefsel wordt pulpa genoemd en bij ontsteking zal de tandarts een wortelkanaalbehandeling moeten uitvoeren.

Wortelkanaalbehandeling stap voor stap

Afhankelijk van de staat van het tandweefsel dient een wortelkanaalbehandeling onder verdoving te worden uitgevoerd. De tandarts maakt uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel, daarna wordt het kanaal gereinigd en gespoeld met desinfecterende vloeistof. Nadat het ontstoken materiaal is verwijderd, kan het kanaal weer worden dichtgemaakt met een vulling. De ontsteking is nu verdwenen en er is ook verhinderd dat de ontsteking zich kon uitbreiden. Na een wortelkanaalbehandeling kan de tand of kies nog lange tijd mee. Het is mogelijk dat u voor de behandeling meerdere keren terug moet komen. Eventuele napijn is te onderdrukken door een pijnstiller.

De endodontoloog

Een endodontoloog is een tandarts die na zijn/haar studie tandheelkunde nog een 3-jarige studie heeft gevolgd, om zich te specialiseren in endodontologische (=wortelkanaal) behandelingen.

De endodontoloog werkt met behulp van een microscoop, waarmee hij/zij zeer gedetailleerd het wortelkanaal kan behandelen. De endodontoloog is de aangewezen persoon voor gecompliceerde wortelbehandelingen. Voorbeelden van dergelijke behandelingen zijn o.a. afwijkende wortelkanalen en ontstekingen die al ooit eerder zijn behandeld.

Wortelkanaalbehandeling nodig?

Heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig en bent u nog geen patiënt bij ons? Schijf u dan in via het inschrijfformulier. Bent u al wel patiënt bij ons? Dan kunt u eenvoudig een afspraak maken door contact met ons op te nemen. Op onze contactpagina staan al onze gegevens. Ook voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Tandarts Kiesz Oosterhout
Pijnloze wortelkanaalbehandeling Oosterhout