Wittere tanden

Voor een stralend resultaat

Tandverkleuring kan optreden bij het gebruik van o.a. koffie, thee, tabak, rode wijn en andere voedingsmiddelen of medicijnen. Een bleekbehandeling kan een oplossing bieden als u ontevreden bent met de kleur van uw tanden.

Behandeling

Tanden bleken wordt bij Kiesz altijd gedaan doormiddel van een thuisbleek set. Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de preventieassistente (onder toezicht van de tandarts) of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit is geschikt voor een bleekbehandeling. Elementen met bijvoorbeeld kronen, facings en vullingen en elementen die een wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan, kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling. Het resultaat van bleken is niet precies te voorspellen, maar het gebit frist altijd op.

1 á 2 weken voor de bleekbehandeling wordt een gebitsreiniging uitgevoerd en worden gebitsafdrukken gemaakt ten behoeve van de bleeklepels voor uw thuisbleekset. Op de dag van de bleekbehandeling wordt uw gebit gepolijst en worden de bleeklepels gepast. U krijgt instructies en een thuisbleek set mee.

Is bleken van tanden veilig

Het tanden bleken is, zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig voor tanden en tandvlees. Volgens de EU-richtlijnen wordt het bleken van tanden afgeraden voor kinderen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.