Tessa van Vliet

Balie medewerkster

Mijn naam is Tessa van Vliet en ik werk sinds januari 2018 in de praktijk voor 2 dagen in de week. Daarnaast heb ik een eigen reisbureau. Deze combinatie is dan ook een erg leuke afwisseling. Op maandag en woensdag kun je me vinden achter de balie. Ik plan de afspraken voor cliënten, beantwoord de mails en ben het aanspreekpunt aan de telefoon. Vooral het contact met de patiënten en ze goed helpen geeft mij veel voldoening.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen. Lekker buiten bezig zijn in de natuur, heerlijk! Op dinsdag en donderdagavond train ik bij een atletiekvereniging en in het weekend meestal in het bos.

Momenteel ben ik aan het trainen voor de marathon. Dit vergt veel discipline en kost veel tijd en energie waarbij ik heb gemerkt dat goede voeding erg belangrijk is. Natuurlijk mag je best wel moe zijn na zoveel trainen maar ik voelde me opgebrand en zat erg laag in mijn energie. Vandaar dat ik de hulp het ingeroepen van Lindsey, onze voedingsdeskundige in de praktijk. Zij gaf mij het advies; ga meer eten! Ik at namelijk te weinig (terwijl ik voor mijn doen al meer at dan normaal maar nog steeds te weinig) Dus ik ben meer gaan eten en ook andere keuzes gemaakt. Een voorbeeld is om volkoren boterhammen te eten i.p.v. crackers. En dan meteen een boterhammetje extra 🙂 Bovendien zijn voor mij koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten erg belangrijk.

Toen ik hier op ben gaan letten, in combinatie met meer eten, voelde ik me fitter  en gingen ook de lange afstanden beter. Het is dus erg belangrijk om je voeding af te stemmen op je levensstijl en dit is niet voor iedereen hetzelfde. Dankzij de tips van Lindsey ben ik vooruit gekomen. Wellicht kan ze jou ook helpen! Voor advies hierover kunt u contact opnemen met de praktijk.

En voor mij rest nu alleen nog: Op naar de Marathon!