Airflow

AirflowDe Airflow bij Kiesz

Bij Kiesz werken we met de Airflow Profylaxis Master van EMS. Het nieuwste apparaat op het gebied van aanslag, plaque en tandsteen verwijdering.

Wat is de Airflow precies?

Tijdens deze behandeling maken we gebruik  van een kleurstof en een spray met fijne korreltjes wat zorgt voor een veel betere behandeling van tandsteen en tandplaque.

Waar zit de tandplaque?

Eerst wordt er gekeken waar de plaque op de tanden & tandvlees zit. Door middel van een roze kleurvloeistof wordt deze plaque zichtbaar gemaakt. Hierdoor is te zien waar de plaque achterblijft, zelfs na een poetsbeurt. Waar plaque blijft zitten, gaan bacteriën zitten, deze bacteriën zorgen voor gaatjes in uw tanden of voor ontstekingen aan het tandvlees. Geen plaque betekent dus ook geen problemen. Om de plaque dus zo goed mogelijk te verwijderen is het belangrijk om deze zichtbaar te maken. Plaque is het kleverige laagje wat de hele dag door wordt aanmaakt op de tanden, zelfs zonder te eten.

De tandplaque verwijderen

De plaque is te verwijderen door middel van de Airflow. Dit is een spray met water en een fijn korreltje. Deze worden onder druk op de tanden gesprayd en hierdoor wordt de plaque en eventuele aanslag van roken, koffie, thee en rode wijn verwijderd.

De tandsteen verwijderen

Als plaque langere tijd op tanden aanwezig blijft, ontstaat er tandsteen. Na de Airflow gebruiken we de ultrasoon om dit tandsteen te verwijderen.  Dit apparaat heeft een ‘No Pain’ technologie: een intelligente feedback controle, als er geen tandsteen aanwezig is geeft het apparaat ook minder trillingen. Hierdoor zorgt dit voor optimaal comfort voor de cliënt.

Deze manier van gebitsreiniging kan bij allerlei cliënten ingezet worden: mensen met ontstoken tandvlees, cariës, beugels, implantaten, kroon en brugwerk, parodontitis en bij kinderen.

Belang van preventie met Airflow: voorkomen is beter dan genezen

Tandplaque en tandsteen op de tanden is de voornaamste oorzaak van cariës en Parodontitis (tandvleesontsteking). Parodontitis kan de kans op systemische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsstoornissen, artritis, of diabetes veroorzaken. Regelmatige mondhygiëne, in combinatie met professionele behandelingen houdt dit onder controle, wat zorgt voor een betere mond- en systemische gezondheid.

Zie onderstaande video voor meer uitleg:

Wat zijn de voordelen van de Airflow?

  • Betere reiniging: met name tussen de tanden en kiezen waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden
  • Gebruik van warm water tijdens de gebitsreiniging (zorgt voor minder gevoeligheid)
  • Bijna pijnloos: Gebruik van “plus poeder”, deze poeder is zo zacht dat het ook gebruikt kan worden op zachte weefsels
  • Minimaal invasieve behandelmethode : Dit houdt in dat het minder schade oplevert aan de tanden en kiezen dan de reguliere behandelmethode;

Maak een afspraak en kom het ervaren bij onze preventie assistentes en mondhygiënisten van Kiesz.