Eerste bezoek aan de tandarts: Lois Versteeg

“Mijn dochtertje van twee jaar oud mocht voor het eerst naar de tandarts. Mama vond het wat spannend, vandaar dat ze met papa mee mocht.

Wat een lieve en rustige tandarts, zoveel begrip en alle tijd en ruimte voor mijn dochtertje tijdens de afspraak. Alles werd rustig uitgelegd, haar tandjes werden geteld, super trots vertelt ze aan iedereen hoeveel ze er al heeft.

Helaas gebruikte mijn dochtertje ook nog een tutje, s ‘nachts en als ze moe was soms overdag. Dit was zichtbaar aan de stand van haar tanden/gebit. Er zat dus maar 1 ding op, weg met die tut! Ze was zo positief onder de indruk van de tandarts dat we hebben besloten om nu door te pakken. Dezelfde week nog hebben we haar tut opgestuurd naar de “tuttenfee”. Ze vond het 1 avondje wat minder leuk maar daarna is het prima gegaan. Heel blij met de keuze die we hierin gemaakt hebben en vooral met de aandacht die de tandarts had, voor de gevolgen van haar tutgebruik.  Nu op naar een mooi gebit!”

Tip vanuit Kiesz:

Het is erg belangrijk om vanaf een zo’n vroeg mogelijke leeftijd naar de tandarts te gaan. In ieder geval zodra de eerste tanden doorkomen. Onderzoek toont namelijk aan dat problemen in de mond op vroege leeftijd gevolgen heeft voor het gebit op latere leeftijd; het vergoot de kans op gaatjes.

We zien toch nog best vaak kindjes met gaatjes en kindjes met een zogenaamde overbeet, zoals hierboven besproken. Om problemen in de mond bij kinderen te voorkomen volgen alle kinderen hier het “gewoon gaaf” programma. Met het juiste advies over het poetsen en tevens advies voor de voeding merken we dat we ouders en kinderen bewuster maken van de mondgezondheid. Lees hier meer over op onze website: kindertandheelkunde.

Maar het is ook belangrijk voor een kind om vroeg naar de tandarts te gaan om zo angst voor de tandarts te voorkomen. Ons doel is om de kinderen zelfs met plezier naar de tandarts te laten gaan!