,

Wat verandert er in 2017 voor tandartsbehandeling in de basisverzekering?

Veranderingen 2017

Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje:

  • De leeftijd voor fronttandvervanging op een implantaat gaat omhoog. Jongeren die blijvende snij- en hoektanden missen kunnen tot hun 23e (dat was tot hun 18e) een implantaat krijgen.  Als voorwaarde geldt dat de tanden door een afwijking ontbreken of door een ongeval verloren zijn gegaan en dat dit gebeurd is voor je 18e jaar.
  • De eigen bijdrage voor een klikgebit verandert. Voor een klikgebit in de onderkaak is de eigen bijdrage 10% (was € 125,-) voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit. Voor een klikgebit in de bovenkaak is de eigen bijdrage 8% (was € 125,-) voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit.
  • Verplicht eigen bijdrage voor reparaties en opvullen (rebasen) gebitsprothese. Voor reparaties en het opvullen van een kunstgebit geldt een verplichte eigen bijdrage van 10% met een maximum van € 45,-.
  • Sommige verzekeraars vergoeden niet de volledige kosten voor een klikgebit. Als je een natura- (of budget)polis hebt en je zorgverzekeraar heeft geen contract met jouw tandarts(-implantoloog) dan kan het zijn dat je maar 75% of 80% vergoed krijgt van je kunstgebit, de mesostructuur en het klikgebit. Dus minder vergoeding naast de kosten van je eigen bijdrage en eigen risico!

Bron: KNMT