Kunstgebit

Protheses en kunstgebitten

In onze praktijk hebben wij veel ervaring in het aanmeten en vervaardigen van diverse vormen van protheses, bv. een volledig of gedeeltelijk kunstgebit, een frameprothese of een prothese op implantaten (klikgebit). Doordat wij een tandtechnisch laboratorium ‘aan huis’ hebben, kunnen wij snel aanpassingen uitvoeren aan nieuwe of bestaande protheses.

Nieuw: digitale protheses!

Door de inzet van digitale technieken kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Ook de protheses worden digitaal gemaakt. De resultaten en mogelijkheden zijn tegenwoordig zowel esthetisch als functioneel verbluffend. Bij gefreesde protheses zijn de materiaaleigenschappen veel maal beter dan de protheses die op de ouderwetse manieren worden geproduceerd. Wij werken samen met Germen Versteeg, een wereldwijd gerenommeerde digital “denticien”(protheticus).

Voordelen voor u voor wat betreft een prothese:

 • Dankzij de nieuwste digitale technieken kunnen we met een speciale scanner uw mond in beeld brengen tot in het kleinste detail. Het is dus niet meer nodig om in een overvolle lepel afdrukmateriaal te happen.
 • U heeft ten allen tijde een digitale blauwdruk van uw prothese. U hoeft niet 6 tot 8 keer terug te komen en een maand te wachten voor een nieuwe prothese
 • Bij verlies kan de digitale prothese snel opnieuw geproduceerd worden.
 • Indien gewenst kan ook een kopie van uw prothese gemaakt worden met onze printertechnologie.
 • Een geprinte versie is iets goedkoper dan een gefreesde prothese maar kan goed functioneren als noodprothese.
 • Indien u in het buitenland of moeilijk te been bent dan kan de prothese ook opgestuurd worden

Lees hier meer over op de volgende pagina

Klikgebit/prothese

 • Zit het gebit los en schuift het gebit tijdens praten en eten?
 • Slinken je kaken omdat er geen wortels meer zijn en past het gebit niet goed meer?
 • Vind je het een gedoe om elke keer met de kleefpasta te werken?
 • Lach, praat en eet jij hierdoor niet meer gemakkelijk en maakt dat jou onzeker?
 • Is uw smaak afgenomen door de gehemelteplaat en wilt u weer alles proeven?

Een klikgebit is dé oplossing voor bovenstaande problemen.. Lees hier meer over een klikgebit

Volledige prothese (kunstgebit)

Een volledig kunstgebit is een oplossing, waarvan vele miljoenen Nederlanders gebruik maken. Een goed functionerend kunstgebit zuigt zich boven vast aan het gehemelte en onder rust de prothese op het (tandeloze) kaakbot. Veel voorkomend probleem van de bovenprothese is een kokhalsreflex, doordat de gehemelteplaat te lang is en het niet goed passen van de onderprothese op het kaakbot. Het probleem van een kokhalsreflex is meestal eenvoudig op te lossen door de gehemelteplaat een stukje in te korten. Het oplossen van problemen aan de onderprothese is vaak een stuk moeilijker.

De twee meest voorkomende problemen bij een onderprothese zijn pijnlijke plaatsen (drukplaatsen) en het loszitten van het kunstgebit. Om deze problemen op te lossen wordt er meestal eerst een nieuwe onderprothese gemaakt, waarbij er gekeken wordt naar de eventuele drukplaatsen en pasvorm.

Tips om uw kunstgebit te reinigen.

Frameprothese

Een frameprothese is een partiële prothese en dient ter vervanging van tanden en/of kiezen die in het verleden zijn getrokken of die door een aangeboren afwijking afwezig zijn. De frameprothese is een constructie met metalen ankers om de eigen tanden of kiezen. Daardoor blijft het frame comfortabel op zijn plaats zitten. Prothese/kunstgebit op implantaten. Mochten de aanpassingen aan de onderprothese niet voldoende zijn om de problemen weg te nemen doordat het bot teveel is geslonken en er te weinig houvast is voor de prothese, is het plaatsen van prothese op tandheelkundige implantaten een oplossing. Hierbij wordt de onderprothese vastgeklikt op de onderkaak door middel van een kliksysteem.

Reparatie en rebasing prothese

Heeft u een scheurtje in uw prothese of is er een stuk van afgebroken , wij proberen de oorzaak vast te stellen om herhaling te voorkomen. Het is verstandig om ongeveer om de 2 jaar uw gebit te laten controleren. Uw kaakbot slinkt waardoor er een beetverlaging kan optreden en uw prothese losser kan gaan zitten. Met een rebasing wordt de prothese weer optimaal passend gemaakt.

Vergoeding/kosten

De kosten die wij hanteren zijn vastgesteld door het KNMT wat inhoudt dat wij dezelfde kosten hanteren als alle aangesloten tandartsen in Nederland. Voor meer informatie omtrent de kosten verwijzen wij u naar de site van het KNMT.

Wij hebben afspraken met alle grote verzekeraars, zoals VGZ. Let op bij de verzekeraars staan we vermeld onder de naam Facility Pro. Dus Kiesz Facility Pro!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een kunstgebit of heeft uw kunstgebit reparatie nodig? Maak dan een afspraak via het contactformulier door op de button hieronder te kikken. Bent u nog geen patiënt bij Kiesz Oosterhout? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier. Ook voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Kunstgebit of prothese maken
Reparatie kunstgebit
Prothese voor het gebit, oplossing voor kaakgewrichtsproblemen
Frameprothese