Bij veel curatieve behandelingen zoals (snurk) Beugels, kronen en bruggen, protheses, zijn digitale technieken van ongelooflijke waarde. Met name voor de voorbereidende werkzaamheden is dit stuk technologie onmisbaar in een moderne praktijk.  Je kan je voorstellen dat dit qua hygiëne ook veel beter scoort dan in conventionele methodes (mond scannen ipv klei happen).  Daarom hebben we met Covid-19 besloten als praktijk om alles digitaal te gaan verwerken.

Nog mooier is dat we naast eigen praktijk bij TTL dental Art direct de scangegevens kunnen verwerken en virtueel de designs kunnen gaan maken.  We betrekken je als patiënt bij deze innovatieve, hygiënische, milieuvriendelijke en kwalitatieve manier bij het volledige proces.  Sommige stukken worden dan direct  in onze eigen praktijk gefreesd of geprint ( de CAM fase computer aided manufactering).

Digitale protheses

Ook de protheses worden digitaal gemaakt. De resultaten en mogelijkheden zijn tegenwoordig zowel esthetisch als functioneel verbluffend. Bij gefreesde protheses zijn de materiaaleigenschappen veel maal beter dan de protheses die op de ouderwetse manieren worden geproduceerd. Wij werken samen met Germen Versteeg, een wereldwijd gerenommeerde digital “denticien”(protheticus).

Voordelen voor u voor wat betreft een prothese:

  • U heeft ten allen tijde een digitale blauwdruk van uw prothese. U hoeft niet 6 tot 8 keer terug te komen en een maand te wachten voor een nieuwe prothese.
  • Bij verlies kan de digitale prothese snel opnieuw geproduceerd worden.
  • Indien gewenst kan ook een kopie van uw prothese gemaakt worden met onze printertechnologie.
  • Een geprinte versie is iets goedkoper dan een gefreesde prothese maar kan goed functioneren als noodprothese.
  • Indien u in het buitenland of moeilijk te been bent dan kan de prothese ook opgestuurd worden

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van hoe wij digitale producten hiervoor inzetten .

Hier een foto van een gefreesde prothese dat nog gepolijst moet worden.

In huis hebben we de Nextdent printer staan. Met deze machine kunnen de werkstukken geprint worden. Gefreesde werkstukken worden nog persoonlijk met porselein ingekleurd.

Een prachtig voorbeeld van een heel tevreden patiënt is de levende legende Gerben Karstens. hij is een erge knarser en beet zijn protheses die op een gewone manier waren geproduceerd steeds stuk. De digitale prothese breekt niet meer en de patiënt is heel gelukkig hiermee.

Voorbeelden:

Digitale “sterke” prothese op implantaten bij Gerben Karstens:

Complexe casus

Daarnaast hebben we ook te maken met zeer complexe casus : d.m.v. de scanner kunnen we ook complexere casussen beter oppakken. Bijvoorbeeld een verloren brug op eigen elementen. Vervangen door implantaten met directe voorlopige geprinte restauratie op dezelfde dag.