(mond)gezondheid: Tips voor een gezonde lunch

Mondgezondheid 🦷en voeding🥖: Jawel er is een directe link. Gezond begint tenslotte bij je mond! Vanuit onze ambitie om preventief te werken geeft onze Lifestylecoach Lindsey graag tips over gezonde voeding.🥦
 
Deze week stellen we haar de vraag: Hoe gezond is het om je boterham te vervangen voor rijstwafel of cracker? 😋
 
Zo nu en dan iets lichter eten kan best lekker zijn. Ontbijtgranen met muesli, lunch met een cracker of een rijstwafel met hüttenkäse en plakje komkommer. In de avond nog een groene salade. Maar met dit eetpatroon kom je helaas niet zo makkelijk aan voldoende vezels. Vezels die je wel nodig hebt om je lekker in je vel te voelen! Ze houden je darmen op gang en dat levert je energie op. Ook zorgen vezels er voor dat je sneller verzadigd bent (dus minder snel trek krijgt in tussendoortjes) en dat je voedingsstoffen beter opneemt. 🥑
Als gezonde variatie kun je kiezen voor volkorenpasta of quinoa in plaats van brood tijdens de lunch. Je kunt er van alles in kwijt dus wees lekker creatief denk aan; rucola, fruit, avocado, noten, tomaat, gekookt eitje, zachte geitenkaas, komkommer, zalm, tonijn.
Als gezonde dressing kun je denken aan 2 el olijfolie, halve eetlepel honing en verse kruiden, Italiaanse kruiden of koriander bijvoorbeeld.
Als je een hele lunchmaaltijd invult met alleen crackers of rijstwafels, kom je niet aan alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Je zult je sneller slap voelen of trek krijgen in iets lekkers. Dus een cracker is een prima keuze als gezond tussendoortje, zeker als je kiest voor een volkorencracker met lekker licht beleg (zie hierboven). Zoet beleg als chocoladepasta, vette kaas, smeersalades met mayo of vleeswaren zijn dan weer niet de beste beleg opties.
Vaak kun je met een paar kleine en simpele aanpassingen in je voedingspatroon al mooie resultaten bereiken, jezelf fitter voelen, beter slapen en je energie behouden gedurende de hele dag.
 
Ben jij ook benieuwd of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt neem dan contact op met Lindsey, dit kan gewoon in de praktijk of via de website🕵.
 
 
#gezondelevenstijl #kiesz #tandartsoosterhout#voedingscoach #voedingsadvies #gezondemond