Wanneer moet ik weer naar de tandarts?  Iedereen worstelt wel eens met deze vraag. In deze blog geven we je 4 redenen waarom het belangrijk is de tandarts regelmatig te bezoeken.

De periodieke controle

De belangrijkste reden om de tandarts te bezoeken is het fris en gezond houden van je gebit.  Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dat we bij Kiesz preventieve zorg erg belangrijk vinden. Wij raden aan elk halfjaar de tandarts te bezoeken voor een periodieke controle. Tijdens deze controle proberen we problemen vroegtijdig te diagnosticeren. Zo behandelen we problemen voordat er klachten ontstaan. Kort om, wanneer je naar de tandarts gaat voor een periodieke controle blijft het gebit gezond.

Een handige tip: maak bij je periodieke afspraak meteen een vervolgafspraak. Zo zorg je er zeker voor dat je iedere 6 maanden de tandarts bezoekt.

Help, ik heb een gaatje!

Heb je een gaatje of twijfel je hierover? Bezoek dan altijd de tandarts. Blijf vooral niet te lang met klachten rondlopen. Naast ongemak voorkom je hoge tandartskosten. We begrijpen dat een bezoek aan de tandarts soms spannend kan zijn. Bij Kiesz maken we graag extra tijd vrij om je op je gemak te stellen. Wil je weten wat wij allemaal doen om jou de beste zorg te bieden? Kijk dan zeker even naar onze behandelingen!

Heb je op dit moment last van een gaatje en wil je graag een afspraak maken? Wij hebben geen wachtlijst. Bij klachten kun je dus meteen bij ons terecht.

Een blijvend witte lach

Een witte lach laat je stralen. Wanneer je naar de tandarts gaat vraag dan om advies over voeding en het consumeren van zoete en/of zure etenswaren en dranken. Deze zuren kunnen schadelijk zijn voor het glazuur van de tanden. Hierdoor verliezen de tanden niet alleen hun prachtige witte kleur maar kunnen er ook gaatjes ontstaan. Ook kan het zijn dat er aanslag op de tanden zit. Deze aanslag kan ontstaan door kleurstoffen in rode wijn, koffie, thee of tabak.  Onze tandartsen helpen je graag bij het stralend wit houden van je gebit. Zo kunnen we je advies geven over het bleken van de tanden. Of verwijzen we je door naar de mondhygiënist.

Voor het eerst naar de tandarts

Heb je pas kinderen gekregen of heb je nog jonge kinderen? Waarschijnlijk is de vraag ‘wanneer moet ik voor het eerst naar de tandarts’?’ je al eens te binnen geschoten. Het is aan te raden om de tandarts voor het eerst te bezoeken als je kind ongeveer 2 jaar oud is. Neem je kind mee naar je eigen periodieke controle om rustig kennis te maken met de tandarts. Jonge kinderen zullen minder angst hebben voor een tandartsbezoek als ze er op jonge leeftijd gewend aan raken. Samen met de tandarts ontdekt je kind het belang van het goed schoonhouden van het gebit. Vanaf 3 jaar kan je kind een eigen periodieke controle ondergaan. Staan jouw kinderen nog niet bij ons in het systeem? Inschrijven gaat makkelijk en snel via onze website.

Heb je nog vragen over je bezoek aan de tandarts? Twijfel je nog wanneer je naar de tandarts moet? Neem dan zeker contact met ons op. Je kan contact opnemen met onze vestiging in Breda of Oosterhout. Onze collega’s helpen je graag verder!

Wanneer naar tandarts?