Sinds 2016 gebruiken we in onze praktijk  de 3D Scanner. De Trios Scanner van 3Shape maakt het mogelijk om digitale afdrukken te maken van uw gebit. De Trios zetten we in op 3 manieren:

Met de 3D scanner kunnen we duizenden beelden /kleurenfoto’s maken van binnen in de mond.  De software maakt van al deze foto’s een 3D beeld dat heel accuraat is en een weergave geeft van de werkelijkheid.  In de klei happen is bij ons een hoogste uitzondering geworden.  Wij gebruiken het beste systeem wat er op de markt te vinden is: trios van 3shape: https://www.3shape.com/  

Hoe het werkt?

Met de scanner gaan we in de mond en nemen we de foto’s.  De scanner heeft de grootte van een grote tandenborstel en de ervaring is aangenaam.  U kan direct het 3d beeld zien van uw mond en samen met ons in detail naar de tanden kijken op het scherm.  Naderhand kunt u de 3d beelden zelf raadplegen op een app van 3Shape als u dat wilt.

Voordelen voor u

  • Comfortabel: Een snelle en comfortabele ervaring : Er hoeft niet meer in klei gehapt te worden
  • Hoge Kwaliteit: De kwaliteit van de afdruk is beter te controleren en is van betere kwaliteit dan een gewone afdruk.
  • Toegankelijk/meer inzicht: De digitale gegevens worden opgeslagen en kunt u ook raadplegen in uw eigen omgeving We kunnen veel voorspelbaarder werken,  u kunt veel beter zien hoe het definitieve werk gaat worden 
  • Snel: Digitale werkstukken worden opgeslagen en kunnen snel weer in productie genomen worden indien nodig. Een kopie kan gemakkelijk vervaardigd worden zonder dat het volledige proces opnieuw moet. De snelheid is fenomenaal en kan naar wereldwijd verstuurd worden met een druk op de knop 
  • Eenvoudiger: Beugelen of orthodontische behandelingen kunnen veel eenvoudiger digitaal met clear aligners ( doorzichtige beugeltjes)
  • Hygiënischer: Er kan veel hygiënischer gewerkt worden
  • Duurzamer: Belasting van het milieu is veel maal kleiner.  Kleinere CO2 voetafdruk.   Afdrukken hoeven niet meer gehaald te worden ( transport is minder), er hoeven geen vervuilende afdrukmaterialen en lijmen hiervoor gebruikt te worden.  De afdruk moet niet meer uitgegoten te worden in milieubelastend gipsmateriaal.  Werstukken kunnen in materiaal en energiebesparend materiaal geprint worden.  Het aantal afspraken wordt gereduceerd waardoor u minder op en neer hoeft te komen.  

U helpt mee aan een wereldwijde innovatie waardoor mondzorg veel toegankelijker zal worden voor iedereen met minder mondzorgproblemen als gevolg.