Hoe vaak is een bezoek bij de mondhygiënist nodig?

We weten dat regelmatige tandartsbezoeken belangrijk zijn, maar hoe zit dat met mondhygiënisten? Welke rol spelen zij in de mondzorg? Is het verstandig om ook met hen een afspraak in te plannen en zo ja, hoe vaak is dat nodig? Het zijn veel gestelde vragen. Kiesz bestaat uit een tandartspraktijk en mondhygiënistenpraktijk. We leggen het je dan ook graag uit!

Wat is een mondhygiënist?

Mondhygiënisten zijn tandheelkundigen die gespecialiseerd zijn in het verzorgen en schoonhouden van je mond en tanden. Hun voornaamste rol is ervoor te zorgen dat je tanden en tandvlees gezond blijven. Hiervoor doen ze verschillende dingen, zoals:

  • het reinigen van tanden en tandvlees;
  • het verwijderen van tandplak en tandsteen;
  • het geven van advies over goede mondhygiëne;
  • het laten zien hoe je je tanden het best kunnen flossen en poetsen.

Ze richten zich dus op het voorkomen van tand- of gebitsproblemen, waar tandartsen ook aan gebitsrestauratie doen.

Hoe vaak is een bezoek nodig?

Om de eerder genoemde redenen is een bezoek aan de mondhygiëne altijd zinvol. Door bezig te zijn met het voorkomen van mond- en gebitsproblemen, is de kans groter dat je minder werk hebt bij de tandarts. Ook los je mogelijke problemen al op voordat ze er zijn en hou je je gebit dus preventief gezond. Dat voelt natuurlijk goed! Daarom wordt een bezoek aan de mondhygiënist eens in de zes maanden aangeraden. Vaak is dit te combineren met een bezoek aan de tandarts.

In het geval van Kiesz is dit ook mogelijk.

Maak een afspraak

Is het tijd voor een controle en wil je graag een afspraak inplannen? Dat kan eenvoudig online. Heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bereik ons per mail via: info@kiesz.nl. Liever iemand telefonisch spreken? Wij zijn bereikbaar via: 085-0150012. We staan je graag te woord!

Hoe vaak naar de mondhygiënist