Annie Bakker;

“Wat baalde ik, toen er een vulling bij mij moest worden aangebracht, en daar vlakbij nóg een gaatje bleek te zitten!  Terwijl het gedisciplineerd reinigen van mijn gebit zo goed ging en alles onder controle was………. dacht ik.

Het voorstel van mondhygiëniste Joy om een voedingsdagboek bij te houden, greep ik dan ook met beide handen aan. Het bleek een echte eyeopener te zijn: waar ik goed bezig was om een paar kilo af te vallen, door bijvoorbeeld tussendoor fruit te eten, was dat voor mijn gebit juist helemaal fout.

Niet alleen te veel eetmomenten, maar ook andere gewoontes kwamen ter sprake in de uitgebreide opvolging door Joy. Ze gaf mij uitleg over het ontstaan van cariës en zowel algemene als op mijn situatie toegespitste adviezen en tips. Op al mijn vragen werd zorgvuldig antwoord gegeven, over de invloed van bepaalde medicatie tot aan de beste kauwgum toe. Via de mail, heel fijn omdat je dan alles nog eens na kunt lezen.

Het heeft bij mij een bewustwordingsproces op gang gebracht, waardoor het lukte om me een aangepast, gezonder eetpatroon eigen te maken. Aanvankelijk iets te rigide -waardoor wel weer wat kilootjes verdwenen- inmiddels iets relaxter. Want het leven moet wel gezellig blijven!

Wat ben ik blij dat Joy dit in gang heeft gezet! Met haar deskundigheid en enthousiasme heeft ze mij enorm gemotiveerd om mijn gebit optimaal te beschermen.

Deze voorlichting en begeleiding gun ik iedereen, want het in sTAND houden van een gezond gebit is heel wat waard!”

Tips Kiesz:

Bij Kiesz stellen we preventie voorop. We willen problemen in de mond voorkomen en begeleiden mensen hierin.

Zo geven onze mondhygiënisten ook advies over voeding en lifestyle. Dit doen we mede door het geven van tips, doornemen van voedingsdagboeken etc. Wil je meer begeleiding? Dat kan!  We hebben hier zelfs specialisten in dienst die je kunnen begeleiden gedurende een met uw afgesproken periode. Lees hier meer over op onze website: preventieve behandelingen

Meer informatie over het voedingsdagboek vind je hier: voedingsdagboek