Overstappen van tandarts? Volg deze 4 stappen.

Een fijne relatie met de tandarts vinden wij heel belangrijk. Het liefste ga jij natuurlijk ook naar de tandarts waar je van jongs af aan al komt. Deze tandarts weet alles over jou en je gebit. 

Toch kan het voorkomen dat je minder tevreden bent geworden over je tandarts of dat jouw thuissituatie is veranderd. Bij een verhuizing naar een nieuwe stad is het vaak onvermijdelijk dat je wilt overstappen van tandarts. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts.

Maar het idee van het wisselen van tandarts kan soms wat eng of overweldigend zijn. Daarom delen we graag deze 4 eenvoudige stappen om het proces soepel te laten verlopen.

1. Vind je nieuwe tandarts en boek een eerste consult

Voordat je afscheid neemt van je oude tandarts, is het belangrijk om een nieuwe te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Vraag vrienden en familie voor aanbevelingen of zoek online naar tandartsen in jouw buurt. Boek vervolgens een eerste consult bij de tandarts om te kijken of je een goede klik hebt en om eventuele vragen te stellen. Bij Kiesz kun je altijd een afspraak maken voor een eerste kennismaking!

2. Zeg je oude tandarts op en vraag om je dossier

Wat fijn! Je hebt een nieuwe tandarts gevonden. Als je wilt kun je nu écht afscheid nemen van je huidige tandarts. Tijdens dit afscheid doe je er goed aan om een kopie van jouw dossier aan te vragen. Dit dossier bevat super relevante en belangrijke informatie over jouw geschiedenis bij de tandarts. Zie het als een logboek van jouw tandheelkundige geschiedenis. Je nieuwe tandarts zal hier blij mee zijn. Zij moeten namelijk nog een goed beeld krijgen van jouw gebit. Dit dossier helpt hierbij.

3. Zorg dat je dossier bij je nieuwe tandarts terechtkomt

Zodra je jouw dossier hebt ontvangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze bij je nieuwe tandarts terechtkomt. Je kunt het dossier persoonlijk afgeven bij je nieuwe tandarts of je kunt je oude tandarts vragen om het dossier rechtstreeks naar je nieuwe tandarts te sturen.

4. Plan je eerste consult bij je nieuwe tandarts

Nu je tandheelkundige dossier bij je nieuwe tandarts is aangekomen, kun je jouw eerste consult plannen. Dit is een belangrijk moment om kennis te maken met je nieuwe tandarts, je tandheelkundige geschiedenis te bespreken en te kijken welke behandelingen het beste zijn voor jouw specifieke situatie.

Het is ook het ideale moment om vragen te stellen. Hoe ziet een afspraak eruit, hoe kan je een afspraak inplannen & wat zijn de kosten voor een behandeling. Allemaal super relevante vragen waar jij het antwoord op wilt weten. Schroom niet en stel deze vragen gerust. Het opbouwen van een nieuwe, fijne relatie met je tandarts is belangrijk.

Wisselen van tandarts?

Het wisselen van tandarts kan een grote stap zijn, maar met deze eenvoudige 4 stappen is het proces stressvrij en gemakkelijk te doorlopen. 

Wil je meer weten? Of een afspraak maken? Laat ons al jouw vragen weten en wij beantwoorden deze graag. Dit kan telefonisch of per mail. Neem gerust contact op met ons via info@kiesz.nl of 085-0150012. Wij helpen je snel verder.