Waarom is jouw tandartsbezoek belangrijk?

Een tandartsbezoek; voor sommigen een routine, terwijl anderen het misschien al jaren hebben vermeden. Wist jij dat regelmatige bezoekjes aan de tandarts van groot belang zijn voor jouw mondgezondheid? Waarom het zo belangrijk is om naar de tandarts te gaan en wat er zou kunnen gebeuren als jij een bezoek te vaak overslaat leggen we je uit in deze blog.

Preventief bezoek aan de tandarts

Één van de belangrijkste redenen om regelmatig een tandartsbezoek te plannen is preventie. Tandartsen zijn opgeleid om (mond)problemen in een vroeg stadium te signaleren, zelf voordat jij ze opmerkt. Met regelmatige controles kunnen vervelende tandproblemen zoals gaatjes, tandvleesaandoeningen en ontstekingen vroegtijdig worden behandeld. Dit voorkomt dat kleine problemen uitgroeien tot vervelende complicaties waar je veel last van hebt. 

Wat als je de tandarts vermijdt?

De periodieke controle bij de tandarts is voor veel mensen niet het leukste uitje van de week. Ondanks dat is het tóch belangrijk om hierin te investeren. Het negeren van jouw bezoek aan de tandarts kan namelijk grote gevolgen hebben voor jouw mondgezondheid. Waarom? We hebben hieronder een aantal redenen voor je opgesteld:

  • Wanneer beginnende gaatjes niet tijdig ontdekt worden kunnen zij uitgroeien tot grotere problemen
  • Ook tandvleesontstekingen kunnen voorkomen worden door een tandartsbezoek
  • Tijdens een tandartsbezoek krijg je adviezen mee om jouw gebit nóg beter te verzorgen. Zo voorkom je dat je te laat achter belangrijke informatie over het verzorgen van jouw gebit komt
  • De tandarts checkt ook jouw mondhygiëne. Wanneer dit niet optimaal is wordt je doorverwezen naar een mondhygiënist om jouw mondhygiëne weer optimaal te maken
  • Een overgeslagen tandartsbezoekje kan aardig oplopen in kosten. Wanneer je jezelf niet afbelt worden er kosten in rekening gebracht door jouw tandarts.

Voordelen van een regelmatig bezoek aan de tandarts

Goed, het overslaan van een tandcontrole heeft nadelen. Maar gelukkig heeft het brengen van een bezoek aan de tandarts veel voordelen! Welke voordelen dat zijn vertellen we je graag:

  • Een professionele gebitsreiniging zorgt ervoor dat tandplak en tandsteen worden verwijderd. Hierdoor blijven jouw tanden gezonder en witter
  • De tandarts geeft je advies over een goede mondhygiëne, inclusief poets- en flosinstructies die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften
  • Tijdens een tandartsbezoek kun je al jouw vragen stellen en eventuele zorgen bespreken. Zo houd jij jouw mond zo gezond mogelijk en worden mogelijke zorgen weggenomen.

Plan jouw tandartsbezoek bij Kiesz

Een regelmatig bezoekje aan jouw tandarts is dus niet iets om zomaar over te slaan of uit te stellen. Uiteindelijk is het de sleutel tot een goede mondgezondheid op lange termijn. Door regelmatig op controle te gaan kun je tandproblemen opsporen en deze preventief behandelen voordat ze verergeren. 

Kun jij na het lezen van deze blog niet wachten op jouw tandartsbezoek? Wij ontvangen je graag in onze tandartspraktijk in Oosterhout óf onze praktijk voor mondhygiëne in Breda. Schrijf je in en plan direct een afspraak!

Tandartsbezoek