De voordelen van een digitale mondscan

Kiesz in Oosterhout is graag een moderne tandartspraktijk waar de nieuwste, innovatieve technieken worden toegepast bij de behandeling van onze patiënten. Wij maken daarom gebruik van een digitale mondscanner. Maar wat zijn de voordelen van een digitale mondscan? Tijd om dat goed uit te leggen in dit artikel.

Wat is een digitale mondscanner?

Een digitale mondscanner is een digitale camera die in hoge snelheid kleuropnames maakt van uw huidige gebit. Sinds 2016 maken we gebruik van zo’n 3D scanner van 3Shape. Dit is een scanner waarmee wij direct digitale afdrukken van jouw gebit kunnen maken. Met de 3D scanner kunnen we duizenden beelden /kleurenfoto’s maken van binnen in de mond.  De software maakt van al deze foto’s een 3D beeld dat heel accuraat is en een weergave geeft van de werkelijkheid.  In de klei happen is bij ons een hoogste uitzondering geworden. Dat is nog eens fijn!

De 5 voordelen van een digitale mondscanner

Omdat wij een digitale mondscanner gebruiken, geeft jou dit enkele voordelen. We hebben er eentje zojuist al verklapt. Toch zetten we de voordelen graag nog op een rij voor je. Een digitale mondscanner zorgt ervoor dat:

  • Je nooit meer hoeft te happen!
  • De behandeling een stuk comfortabeler is dan doorgaans.
  • De meting van jouw gebit heel precies en nauwkeurig is.
  • Het milieu niet meer te maken krijgt met chemische afvalproducten (van o.a. de afdrukmaterialen).
  • Je direct inzicht krijgt in de digitale afdruk van jouw gebit.

Meer weten?

Wil je meer weten over de digitale mondscan en het apparatuur dat wij gebruiken in de praktijk? Laat ons al jouw vragen weten en wij beantwoorden deze graag. Dit kan telefonisch of per mail. Neem gerust contact op met ons via info@kiesz.nl of 085-0150012. Wij helpen je snel verder.

Moderne tandartspraktijk