Tot 18 jaar worden vrijwel alle tandartskosten nog vergoed!

Wist u dat voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, de meeste tandartskosten binnen de basisverzekering worden vergoed?

Zijn uw kinderen nog geen 18 jaar? Dan kunnen zij natuurlijk profiteren van de vergoeding uit de basisverzekering!

Hieronder staan de tandartskosten die de basisverzekering vergoedt tot 18 jaar:

 • Jaarlijkse controle (of preventief onderzoek).
  Op indicatie van de tandarts zijn meerdere controles per jaar mogelijk.
 • Incidentele consulten
 • Röntgenonderzoek (behalve onderzoek in verband met orthodontie)
 • Tandsteen verwijderen en sealen
 • Fluoridebehandeling (tweemaal per jaar of vaker op indicatie)
 • Tandvleesbehandelingen
 • Verdovingen en restauratie van vullingen
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Behandeling van kaak- en kauwklachten
 • Chirurgische tandheelkunde, met uitzondering van implantaten
 • Uitneembare prothetische voorzieningen
 • Bovenstaande tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden in principe vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico.

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar die niet door de basisverzekering worden vergoed:

 • Orthodontie
 • Uitwendig bleken
 • Tandvervanging met niet plastische materialen (kroon- en brugwerk) en implantaten
 • Gedeeltelijke prothese
 • Om voor vergoeding van bovenstaande kosten in aanmerking te komen, is een aanvullende verzekering nodig.

Vanaf 18 jaar worden tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan een aanvullende verzekering nodig. Heeft uw kind nog geen afspraak staan? Maak dan snel een afspraak bij uw tandarts!

Op die manier kan uw kind profiteren van de dekking van de tandartskosten tot 18 jaar vanuit de basisverzekering.

AD heeft hier ook een stuk over geschreven: kindergebit verwaarloosd uit angst voor hoge kosten.

NZa bedankt onze praktijk

Meer dan 500 tandartsen ontvingen een bedankkaart van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) omdat zij hun patiënten goed informeren over hun behandeling.

De consumentenbond en de NZa hebben onderzoek gedaan onder patiënten van deze tandarts- en orthodontiepraktijken. Van de patiënten is 75% tevreden over de voorlichting over de behandelopties en de kosten voor de behandeling. Alle praktijken die positief naar voren kwamen uit het onderzoek kregen van de NZa een kaart. Ook onze praktijk is goed beoordeeld en wij zijn trots dat wij deze kaart hebben mogen ontvangen.

 

 

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?!

Vacature mondhygiëniste

Voor Kiesz in Oosterhout zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en “paro-minded” mondhygiëniste om ons gezellige team te versterken!

We zijn een vooruitstrevend team dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde. Preventie en mondhygiëne zijn de hoekstenen van dit concept. Mondhygiënistes, preventieassistentes en verschillende tandartsspecialisten vormen dit team en jij kan hier deel van uitmaken. Persoonlijke ontwikkeling en wederzijdse flexibiliteit onderscheiden ons. Heb je je opleiding mondzorgkunde afgerond? Affiniteit met parodontologie, ervaring om paro-patiënten te behandelen of ben je een schoolverlater met ambitie en wil je je verder ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen:
– Diploma mondhygiënist/mondzorgkundige
– Flexibiliteit

Vacature tandartsassistente

We zijn op zoek naar een enthousiaste allround tandartsassistente die ons team komt versterken.

Als allround tandartsassistent ben je de rechterhand van de tandarts en het aanspreekpunt voor de patiënten. We hebben regelmatig overleg en ook krijg je diverse mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kun je blijven groeien in het vak en kunnen we met elkaar tot een hogere tandheelkundige kwaliteit komen.

Functie eisen:
– Diploma tandartsassistente
– Bij voorkeur werkervaring als tandartsassistente
– Flexibele instelling (uren in overleg)
– Goede communicatieve vaardigheden
– Representatief

Vacature tandtechnieker

Dental Arts is op korte termijn opzoek naar een allround tandtechnicus.

Voor dit kleinschalige zelfstandige laboratorium, welke gevestigd is onder hetzelfde dak als Kiesz. Zijn wij opzoek naar een tandtechnicus ter aanvulling van het team, Je verricht alle voorkomende werkzaamheden conform de kwaliteitseisen binnen het tandtechnisch laboratorium.

Functie eisen;
– Vakopleiding tot tandtechnicus afgerond
– Flexibele instelling (uren in overleg)
– Het vermogen zelfstandig te werken, met verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit
– Een goede handvaardigheid

Denk je een goede teamspeler te kunnen zijn binnen onze praktijk, stuur dan je CV, motivatiebrief en een foto naar: info@kiesz.nl of kom vrijblijvend even langs.

 

Verruimde openingstijden

Bij Kiesz staat de allerbeste zorg voor de patiënt op de eerste plaats. We streven naar de uiterst tevreden patiënt.  Tijden blijven veranderen en daarmee uw tijdsplanning ook. Het wordt steeds lastiger je overdag vrij te maken voor afspraken die met reistijd en wachten erbij veel tijd kunnen kosten.

Daarom hebben we besloten om te starten met behandeltijden die doorlopen in de avonduren en op zaterdag. Op dinsdagavond kunt u bij ons terecht voor parodontische-, mondhygiëne behandelingen bij de parodontoloog of bij de mondhygiëniste. Tevens kunt u bij ons op dinsdagavond terecht voor endodontische consulten bij onze endodontoloog. Op zaterdag kunt u bij ons terecht voor mondhygiëne behandelingen. Dit biedt u de mogelijkheid om uw bezoek flexibeler te plannen rondom uw dagelijkse activiteiten.

Geef bij het maken van een afspraak aan of u gebruik wilt maken van deze extra openingstijden. Andere ideeën of aanbevelingen van uw kant zijn ook bijzonder welkom. Wij streven ernaar het behandelniveau en de service in onze praktijk aan uw wensen te voldoen.

Aankondiging opening Kiesz Breda

Vanaf 10 april 2017 opent Kiesz Breda haar deuren. Na een grote verbouwing is het pand aan de Prins Hendrikstraat 183 omgetoverd tot een gemoderniseerde mondhygiënistepraktijk met de allernieuwste technieken. De ervaren mondhygiëniste Ilse Beuker zal daar werkzaam zijn. Ilse is afgestuurd in 1999 als mondhygiëniste aan de Hogeschool Utrecht. Jaarlijks volgt ze regelmatig bijscholing en is lid van het kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Ze staat voor u klaar om mondzorgproblemen te behandelen, verhelpen en te voorkomen. Door persoonlijke aandacht, adviezen en instructies zorgt Ilse voor een schoon en stralend gebit, een gezonde mond en een frisse adem. U bent verzekerd van goede zorg.

 

Kiesz Breda
Prins Hendrikstraat 183
4835 PN Breda
085-0150054

 

Afsluiten tandartsverzekering: 9 tips!

Waar moet je op letten als je een aanvullende tandartsverzekering wilt afsluiten? Wij geven je hieronder negen tips:

 1. Zeg je oude verzekering pas op als je zeker weet dat je bij je nieuwe verzekeraar geaccepteerd bent.
 2. Kijk goed welke behandelingen je aanvullende verzekering precies vergoedt en tot welk bedrag per jaar.
 3. Je hoeft een basis- en aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Pas wel op voor dubbele administratie- en/of poliskosten.
 4. De meeste verzekeringen vergoeden maar een bepaald bedrag aan mondzorg per jaar; ga daar slim mee om.
 5. Wissel je van zorgverzekeraar, controleer dan of dit gevolgen heeft voor de vergoeding van behandelingen bij je eigen tandarts.
 6. Soms kan je pas na enkele jaren verzekerd te zijn vergoedingen krijgen voor bijvoorbeeld een beugel.
 7. Vergelijk ieder jaar de polisvoorwaarden van je verzekering met die van het jaar daarvoor. Er verandert regelmatig iets.
 8. Overleg met je tandarts welke behandelingen hij het komende jaar voorziet; stem daar je verzekering op af.
 9. Het eigen risico geldt alleen in de basisverzekering, niet voor aanvullende verzekeringen.

Niet vergeten: mondzorg voor kinderen tot 18 jaar zit in de basisverzekering (behalve beugels, kronen en bruggen).

Bron: KNMT

Wat verandert er in 2017 voor tandartsbehandeling in de basisverzekering?

Veranderingen 2017

Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje:

 • De leeftijd voor fronttandvervanging op een implantaat gaat omhoog. Jongeren die blijvende snij- en hoektanden missen kunnen tot hun 23e (dat was tot hun 18e) een implantaat krijgen.  Als voorwaarde geldt dat de tanden door een afwijking ontbreken of door een ongeval verloren zijn gegaan en dat dit gebeurd is voor je 18e jaar.
 • De eigen bijdrage voor een klikgebit verandert. Voor een klikgebit in de onderkaak is de eigen bijdrage 10% (was € 125,-) voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit. Voor een klikgebit in de bovenkaak is de eigen bijdrage 8% (was € 125,-) voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit.
 • Verplicht eigen bijdrage voor reparaties en opvullen (rebasen) gebitsprothese. Voor reparaties en het opvullen van een kunstgebit geldt een verplichte eigen bijdrage van 10% met een maximum van € 45,-.
 • Sommige verzekeraars vergoeden niet de volledige kosten voor een klikgebit. Als je een natura- (of budget)polis hebt en je zorgverzekeraar heeft geen contract met jouw tandarts(-implantoloog) dan kan het zijn dat je maar 75% of 80% vergoed krijgt van je kunstgebit, de mesostructuur en het klikgebit. Dus minder vergoeding naast de kosten van je eigen bijdrage en eigen risico!

Bron: KNMT