Nieuws

Volg al het nieuws en ontwikkelingen binnen Kiesz Oosterhout & Breda op deze pagina. Blijf op de hoogte van de meest actuele thema’s en ontdek de wereld van Kiesz.

Preventie

Bij Kiesz leggen we de focus op preventieve zorg in tegenstelling tot curatieve zorg. Lees hieronder verschillende artikelen gericht op het voorkomen van mondzorgen.

tanderosie
,

Tanderosie herken en voorkom jij met deze tips! | Kiesz

Wil je tanderosie herkennen en voorkomen? Lees dan snel het artikel op onze website. We geven je praktische tips om tanderosie zelf te voorkomen. Ga verder
Tandartskosten vergoeding
, ,

Samenwerking grote verzekeraars voor prothese en implantologie

Wij werken samen met de grote verzekeraars voor implantotologie en prothese behandelingen
Tandarts in basispakket
,

Tandartsvergoeding in het basispakket: wat moet je weten?

Ben je benieuwd wat er precies gedekt wordt door het basispakket van je zorgverzekering als het gaat om tandarts- en mondhygiënekosten? In deze blog leggen we uit wat de huidige wetgeving zegt over tandartsvergoedingen en wat dit voor jou betekent.
Hoe vaak naar de mondhygiënist
,

Hoe vaak is een bezoek bij de mondhygiënist nodig?

We weten dat regelmatige tandartsbezoeken belangrijk zijn, maar hoe zit dat met mondhygiënisten? Welke rol spelen zij in de mondzorg? Is het verstandig om ook met hen een afspraak in te plannen en zo ja, hoe vaak is dat nodig? Je leest het in dit artikel.
,

Tandarts of mondhygiënist: wie doet wat?

Hmmm. Heb je ook weleens in de tandartsstoel gelegen en je afgevraagd wat het verschil is tussen een tandarts en een mondhygiënist? Je bent lang niet de enige. Lees snel het artikel verder.
Wat te doen bij afgebroken tand
,

Wat te doen bij een afgebroken tand? Praktische tips en advies

Het is een normale dag en plotseling... krak! Je hebt een tand afgebroken. Het kan iedereen overkomen, ongeacht je leeftijd. Maar wat moet je nu doen? Geen paniek, we hebben een handig artikel geschreven om je door deze onverwachte situatie te loodsen. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je moet doen bij een afgebroken tand.
Bloedend tandvlees voorkomen
,

Wat te doen bij bloedend tandvlees?

Oh jee, het tandvlees begint te bloeden tijdens het poetsen, flossen of eten. Wat moet je nu doen? In dit artikel leggen wij het je graag uit. Wist je dat bloedend tandvlees een van de meest voorkomende problemen is? Tijd om hier dus goed in te duiken. Want is het wel zo erg? Wat veroorzaakt bloedend tandvlees en hoe kun jij dit dus voorkomen? Wij vertellen je meer over bloedend tandvlees.
Tandartsbezoek
,

Waarom is jouw tandartsbezoek belangrijk?

Een tandartsbezoek; voor sommigen een routine, terwijl anderen het misschien al jaren hebben vermeden. Wist jij dat regelmatige bezoekjes aan de tandarts van groot belang zijn voor jouw mondgezondheid? Waarom het zo belangrijk is om naar de tandarts te gaan en wat er zou kunnen gebeuren als jij een bezoek te vaak overslaat leggen we je uit in deze blog.
Belang van tandglazuur
,

Het belang van tandglazuur uitgelegd

Tandglazuur is een van de belangrijkste elementen in onze mondgezondheid en speelt een cruciale rol bij het beschermen van onze tanden tegen schade en verval. In dit blogartikel zullen we het belang van tandglazuur bespreken en enkele tips delen om ervoor te zorgen dat jouw tandglazuur gezond blijft.
Kosten controle tandarts
,

Hoeveel kost de tandarts/mondhygiënist?

Of je nu wel of geen tandartsverzekering hebt. Vaak ben je benieuwd: hoeveel kost een bezoekje aan de tandarts/mondhygiënist? Voordat je naar je controle of behandeling gaat, is het fijn om te weten wat je precies kan verwachten. We leggen je uit wat je precies kan verwachten zodat je geen verrassingen krijgt bij een volgende tandartsbezoek.
Tandplak voorkomen
,

Tandplak voorkomen? 7 Tips voor een gezonde mond

Elke mond heeft tandplak, ook wel geschreven als tandplaque. Tandplak is een plakkerig laagje dat zich vormt op je tanden en kiezen. Het kan leiden tot tandvleesontsteking, gaatjes en andere tandproblemen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om tandplak te voorkomen en een gezonde mond te behouden. In dit artikel lees je de 7 tips om tandplak te voorkomen.
Wat doet een mondhygienist - Kiesz
,

Wat doet een mondhygiënist?

Wanneer je een tandartsbehandeling hebt gehad word je soms doorverwezen naar de mondhygiënist. Maar wat doet een mondhygiënist? En heb ik dit wel altijd nodig? In dit artikel lees je meer hierover en vind je het antwoord.

Kiesz & levenstijl : voeding & beweging als medicijn

Even voorstellen: Ken je onze leefstijlcoaches al? Lindsey en Maaike helpen je graag bij de volgende leefstijl hulpvragen: meer bewegen, stress managen, slaap, ontspanning of (sport)voeding. Ze hebben daar een speciaal programma voor opgesteld
, ,

Voeding en gebit

Bij Kiesz zijn wel veel bezig met preventie. We willen problemen in de mond voorkomen. Zo geven we ook adviezen over voeding. Naast een goede mondhygiëne speelt gezonde voeding en het aantal eetmomenten een belangrijke rol voor een gezonde mond
Gele tanden voorkomen
,

Hoe voorkom je gele tanden? Deze gewoontes moet je vermijden

Een geel gebit, daar kiest niemand voor. Toch is het hebben van iets verkleurde tanden normaal. Het geel van je tandbeen (dentine) schijnt namelijk door je tandglazuur heen. Dit is de buitenste laag van je tand. Het maakt de kleur van je tanden lichtgrijs of lichtgeel. Daarnaast is het verkleuren van je tanden ook een erfelijke kwestie. De sterkte en dikte van het tandglazuur is namelijk genetisch bepaald. Mocht gele tanden veel voorkomen binnen jouw familie, dan is er een kans dat jouw tanden op latere leeftijd ook iets geler worden. Maar, geen paniek. Er zijn verschillende gewoontes die je kan vermijden om de kans op gele tanden te verminderen.
Spoedbehandeling bij tandarts
,

Spoedbehandeling bij een tandarts? Wat te doen?

Oh nee, je hebt ineens last van hevige pijn in je mond waardoor je niet goed meer kunt kauwen. Of jouw tand of kies dreigt uit te vallen. Of je hebt last van veel bloedverlies uit een binnensmondse wond. Dan is het tijd om voor een spoedbehandeling naar de tandarts te gaan. Vaak kun je in de avonduren of in het weekend terecht. Wanneer dit niet bij jouw vertrouwde tandarts is, krijg je van zelf te horen welke dienstdoende arts op dat moment aan het werk is. We leggen je in dit artikel graag uit wanneer je met spoed naar de tandarts kunt en waar je rekening mee moet houden.
Behandelkamer in Oosterhout
,

Een slecht kindergebit: wat te doen?

Van gaatjes tot tandvleesproblemen, een slecht kindergebit komt steeds vaker voor. Niet voor niets opperde het kabinet recent nog een terugkeer van de schooltandarts. Eén op de vijf kinderen gaat namelijk nooit naar de tandarts. Daarnaast is ruim 15% van de kinderen ook in meer of mindere mate bang voor de tandarts, wat een tandartsbezoekje dan ook zeker niet populair maakt.
Ontstoken tandvlees voorkomen
,

Hoe kan ik ontstoken tandvlees voorkomen?

Bloedend en gevoelig tandvlees is voor niemand een pretje en kan zelfs heel vervelend zijn. Is het tandvlees daarnaast ook nog eens rood en ziet het er gezwollen uit? Dan kan je te maken hebben met ontstoken tandvlees. Maar hoe kan je dit nu voorkomen en wat is er te doen tegen ontstoken tandvlees? Geen zorgen, wij vertellen het je in dit artikel. Lees snel verder.
, , ,

Voeding tips: kruiden

Zo gezond zijn verse kruiden !   Eet jij vaak verse kruiden of denk jij bij gezond eten eigenlijk nooit aan kruiden en vaak gelijk aan groenten en fruit? De volgende zes kruiden zijn goed voor je gezondheid, een heerlijke toevoeging aan je maaltijd en bevatten vitamines en mineralen die je helpen een gezond gebit te behoude

Praktijk van de toekomst

Bij Kiesz zijn we ervan overtuigd dat we elke patiënt meer centraal kunnen plaatsen door gebruik te maken innovatieve technieken en digitalisatie. Sinds 2015 is dit ook ons credo geworden en beheersen we de volledige digitale workflow.

Hieronder geven we een beeld van wat we allemaal verwezenlijkt hebben in de praktijk en wat we allemaal doen om jouw als patiënt de juiste zorg te leveren met een visie voor anno 2030.  We bouwen aan een praktijk van de toekomst.

,

Dit is waarom jij moet kiezen voor Kiesz

Op zoek naar de beste tandarts/mondzorg dicht bij huis? Kijk niet verder. Het team van Kiesz staat voor je klaar. Of je nu tandheelkundige diensten zoekt of simpelweg op controle wilt bij de mondhygiënist. Zowel in Breda als Oosterhout helpt Kiesz je verder.
Tandartskosten vergoeding
,

Vergoeding tandartskosten; wat kan ik doen?

Hmmm. Heb je ook weleens in de tandartsstoel gelegen en je afgevraagd wat het verschil is tussen een tandarts en een mondhygiënist? Je bent lang niet de enige. Lees snel het artikel verder.
,

Overstappen van tandarts? Volg deze 4 stappen

Een fijne relatie met de tandarts vinden wij heel belangrijk. Het liefste ga jij natuurlijk ook naar de tandarts waar je van jongs af aan al komt. Deze tandarts weet alles over jou en je gebit. Toch kan het voorkomen dat je minder tevreden bent geworden over je tandarts of dat jouw thuissituatie is veranderd. Bij een verhuizing naar een nieuwe stad is het vaak onvermijdelijk dat je wilt overstappen van tandarts. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts. Maar het idee van het wisselen van tandarts kan soms wat eng of overweldigend zijn. Daarom delen we graag deze 4 eenvoudige stappen om het proces soepel te laten verlopen.
onzichtbare beugel
, ,

Onzichtbare beugels: de voor- en nadelen

De onzichtbare beugel, ook wel clear aligner genoemd, is erg populair. Deze uitneembare beugel is een stuk minder goed zichtbaar dan andere beugels en is makkelijk schoon te maken. Onze ervaren tandartsen meten je gebit nauwkeurig op en maken verschillende bitjes op maat. Op die manier stuur je snel en minder goed zichtbaar je tanden in de gewenste positie.
Moderne tandartspraktijk
, ,

De voordelen van een digitale mondscanner

Kiesz in Oosterhout is graag een moderne tandartspraktijk waar de nieuwste, innovatieve technieken worden toegepast bij de behandeling van onze patiënten. Wij maken daarom gebruik van een digitale mondscanner. Maar wat zijn de voordelen van een digitale mondscan? Tijd om dat goed uit te leggen in dit artikel. 
Facings tandarts
,

Facings bij tandarts zetten?

Heb jij wel eens nagedacht over het laten zetten van facings bij een tandarts? Of ben je op zoek naar meer informatie hierover? Geen probleem. Kiesz helpt je graag verder via dit artikel. Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen als je meer wilt weten over deze esthetische behandeling.
, ,

Lisa Smeets: bleken van de tanden

“Het bleken van mijn tanden was de moeite zeker waard! Het is pijnloos en gemakkelijk te doen.
Ons team in Oosterhout
,

Basiscursus digitaal scannen

Een unieke cursus  waarbij je leert om als assistent volledig zelfstandig aan de slag te kunnen met intraoraal scannen binnen een mondzorgpraktijk . Deze cursus is samen met Arseus en 3shape opgezet  "
Wat doet tandarts
,

Wat doet een tandarts? 4 werkzaamheden uitgelicht!

Wil je zelf tandarts worden? Of denk je tijdens een periodieke controle wel eens ‘Wat doet een tandarts nou eigenlijk allemaal?’ De tandartsen van Kiesz geven graag antwoord op deze vraag! Het woord tandarts verklapt eigenlijk al een beetje wat er qua werkzaamheden allemaal bij komt kijken. Toch gaan we graag wat dieper in op ons vak!
,

Opleiding volledig digitale prothetiek

“Deze cursus draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de tandprothetiek. Met het vervaardigen van volledige digitale protheses kan er efficiënter en hygiënischer worden gewerkt binnen de tandheelkunde. Hiermee wordt er adequaat en innovatief ingespeeld op de huidige personeelsschaarste in de zorg”.
David Smitz: tandarts
,

David Smitz- Praktijkmanager & tandarts

David legt uit waarom Kiesz de praktijk van de toekomst is
, ,

Nieuw: de Airflow, meer comfort en efficiëntere behandeling bij het verwijderen van aanslag, tandplaque & tandsteen

Bij ons in de praktijk werken we met de Airflow Profylaxis Master van EMS. Het nieuwste apparaat op het gebied van aanslag, plaque en tandsteen verwijdering
3D scanner nieuwe cart
, ,

Nieuw: 3D scanner Cart

Kiesz heeft samen met Bromedo een nieuwe Cart ontwikkeld voor onze 3D mondscanner. Het is een  ‘verrijdbaar tafeltje’ waarmee we de 3D mondscanner overal makkelijk kunnen inzetten.
3D scanner bij Kiesz Oosterhout
, ,

Digitale curatieve oplossingen voor Protheses, kronen, bruggen

Bij veel curatieve behandelingen zoals (snurk) Beugels, kronen en bruggen, protheses, zijn digitale technieken van ongelooflijke waarde. Met name voor de voorbereidende werkzaamheden is dit stuk technologie onmisbaar in een moderne praktijk
, ,

Digitaal Scannen van uw gebit met Trios van 3shape

Al onze tandartsen maken gebruik van deze digitale mondscanner waarmee we van duizenden beelden kleurenfoto’s maken van binnen in de mond.  De software maakt van al deze foto’s een 3D beeld dat heel accuraat is en een weergave van de werkelijkheid.  In de klei happen is bij ons een hoogste uitzondering geworden. 
, ,

Innovatieve ideeën en concepten

We zijn ook voortdurend bezig met projecten die de maatschappij helpen, beter maken. Zo zijn we o.a. bezig met het maken van mondmasker om beter aan de vraag te kunnen voldoen gedurende de Covid -19 periode.
, ,

Patiënt monitoring mbv digitaal scannen

Met behulp van de Trios scanner willen we iedere mond digitaal vast gaan leggen. Dit om veranderingen in elk gebit goed te kunnen gaan monitoren
3d scanner tandarts
, ,

Digitale Esthetische aanpassingen mbv scanner

Met behulp van de scanner kunnen we u direct laten zien wat er esthetisch mogelijk is om een nog mooiere glimlach te krijgen. Dit kan al door een simpele ingreep als tanden bleken, maar ook door uitgebreidere aanpassingen in bijvoorbeeld het bovenfront.
,

Teledentistry

Wij bieden u een nieuwe dienstverlening aan namelijk teledentistry ofwel video bellen. Nu is deze bizarre tijd is dit een veilige manier om in contact te blijven. Op deze manier kunnen we op afstand u een kort(beeld) consult geven. Tijdens…